Museum Voorlinden
is een particulier museum gelegen aan de rand van de wassenaars duinen. Ik had er al veel positiefs over gelezen en gehoord. In 2018 kreeg ik voor mijn verjaardag twee entree kaartjes waar ik hartelijk gebruik van maakte. Dit zijn altijd leuke cadeaus om krijgen en geven.

Ga hier voor meer informatie naar de website van Museum Voorlinden..

Oase van rust
Een maal aangekomen werd ik over walmt door een oase van rust en sereniteit. Het gebouw heeft een langwerpige grondvorm  die bestaat uit wanden van natuursteen en transparant glas. Deze word omringd door een groot grasveld. De combinatie van deze twee en de ligging is prachtig. Je waant je ff ver weg van de drukke stad.

Vaste en wisselende collectie
Het museum stelt een vaste collectie tentoon. Deze collectie is verzameld door een Haagse zakenman Joop van Caldenborg. Behalve een vaste collectie biedt Voorlinden ook plaats aan tijdelijke tentoonstellingen.

Geen kunstkenner maar een kunstkijker
Ik vind Museum Voorlinden een heel toegankelijke museum voor een groot publiek. Je hoeft geen kunstkenner te zijn om er rond te lopen maar een kunstkijker. Ik zeg altijd tegen mijn kinderen denk niet te veel na en kijk er gewoon naar. Het kunstwerk op de foto heet Couple onder an umbrella en is gemaakt door Ron Mueck. Het is hilarisch deze beeltenis van de mens. Maar exact twee keer zo groot. Ik word er heel vrolijk van.

Wandelen.

Je kunt het beste met mooi weer een bezoekje brengen aan het museum, dan geniet je extra van de natuur tijdens een wandeling op het landgoed. Op een steenworp afstand ligt het Clingenbosch. Hier zijn meer dan zestig moderne en hedendaagse beelden van nationale en internationale kunstenaars te ontdekken.

Author elinemarlene

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *