Info & Care

About The Handcraft

Stijlicoon casual tot chique

Stijlicoon casual tot chique

Of het nu een brunch met vrienden is of een black-tie diner, de juiste sieraden kunnen elk outfit helemaal afmaken. De juwelen die we dragen kunnen zeer persoonlijk zijn. Je hebt ze
misschien zelf gekocht, of gekregen van een geliefde. Ze herinneren je aan een mooie tijd,
of je draagt sieraden om je speciaal te voelen.
Eline Marlène staat voor jouw persoonlijke stijl. Het maakt dus niet uit waar je heen gaat, maar zorg er voor dat je sieraden vindt die jouw persoonlijke stijl écht versterken en je een goed gevoel geven.
Heb je een idee of kies je voor een van onze ontwerpen? Eline Marlène kan je adviseren! Mail ons en stel je vraag of bel of ga meteen naar onze WEBSHOP

Kwaliteit materialen ontwerp

Kwaliteit materialen ontwerp

Duurzame Materialen zijn de basis voor al onze creaties in ons atelier. Wij werken met goud en zilver, maar ook met beton epoxy en kunststof. Wij brengen materiaal samen voor die mensen die écht iets eigens bijzonders en unieks voor zichzelf of een ander willen hebben. Wij werken alléén met de mooiste en fijnste materialen zoals natuurlijke edelmetalen en puur industriële materialen. Wij ontwerpen op basis van kleur, duurzame materialen, kwaliteit en creativiteit. Oneindig ontwerpen betekent voor ons creatief zijn omdat we vanuit de basis werken met de mooie gedachte dat we kunst maken.

Wil jij weten wat wij voor jou kunnen ontwerpen? Bel ons of stel je vraag via het contactformulier

Creëer jouw unieke sieraad

Creëer jouw unieke sieraad

Alle sieraden van Eline Marlène worden met de hand gemaakt. Daarom is het mogelijk om met jouw wensen aan de slag te gaan! Elk persoon is uniek en heeft een andere lichaamsbouw. De sieraden kunnen eventueel aangepast worden naar je bouw, je vorm en smaak. Vaak is het ook goed mogelijk om een andere ketting of kleur te gebruiken die persoonlijk gewoonweg beter bij jouw past. Je wilt samen met ons een persoonlijk uniek sieraad ontwerpen voor doordeweeks, of voor die ene bijzondere speciale gelegenheid?
Bij Eline Marlène is meer mogelijk dan je denkt!.
Je maakt een afspraak en dan gaan we daar samen voor aan tafel zitten en kennismaken.
Bel ons of stel je vraag via het contactformulier

Take Good Care

Opmeten van een ketting

Opmeten van een ketting

De lengte van de ketting blijft altijd een persoonlijke smaak en keuze. De “standaard” lengte maten zijn geheel afhankelijk van je gewicht en lengte.

Dus om echt heel zeker te zijn van de juiste maat is het altijd beter om de maat even op te meten. Om te kijken welke lengte je mooi vindt staan kan je een touwtje afknippen op de betreffende lengte en deze even op meten.

  • Neem een meetlint of een touwtje 
  • Meet de gewenste maat om de hals
  • Leg het touwtje nu langs een meetlint voor de exacte maat

Dit kan uiteraard ook met een passende ketting. Naast de standaard lengtes in de webshop is elke tussenmaat ook mogelijk.

Omdat we alles op maat maken kan elk sieraad worden aangepast naar je eigen lengte.

Opmeten ring en armband

Opmeten ring en armband

Een handige manier om zelf de omtrek van je vinger te berekenen is door er een lint of touwtje omheen te doen, en hiervan het aantal millimeters op te meten met een meetlint. Zorg ervoor dat je het lint of touwtje niet te strak aantrekt, maar een beetje losjes houdt.

Voor de maat van je armband kun je kiezen uit drie maten S, M en L. Gebruik ook hiervoor een lint of doe er een touwtje omheen om hiervan het aantal millimeters op te meten met een meetlint. Of gebruik een ring maattabel.

Via de webshop bestellen is natuurlijk makkelijk. Of als je een zelf ontworpen sieraad neemt dan hebben wij uitgebreid contact over het ontwerp. Of je kan kan gewoon passen in een van de selecteerde winkels van Eline Marlène.

Heb je een idee of kies je voor onze ontwerpen? Eline Marlène kan je adviseren! Mail ons en stel je vraag of bel of ga meteen naar de WEBSHOP

De goud soorten

De goud soorten

Gold plated Verguld met een minimale ‘echt goud’ coating. Met als basis metaal, met een
dun laagje goud gegoten. Een voordeel is dat dit door het metaal erg sterk is. Een nadeel is dat het gouden laagje erg snel kan vervagen als je er niet zuinig mee omgaat

Vermeil Verguld op een basis van Sterling Zilver (Goud op Zilver). Echt zilver met een heel dun laagje goud gegoten. Een voordeel is dat als vermeil op de duur vervaagd, er altijd nog de basis van echt zilver behouden blijft.

Gold filled Bevat een veel hoger percentage aan goud en zijn erg waardevol. Deze sieraden slijten niet en zijn zeer geschikt voor mensen met een nikkel of lood allergie. Gold filled sieraden zijn een stuk duurder dan gold plated sieraden. Gold filled mag in NL niet verkocht worden onder de noemer ‘Echt goud’  ofwel 14 karaat, 18 karaat of 22 karaat, ondanks dat het zeker 65% goud bevat!

Sieraden goed onderhouden

Sieraden goed onderhouden

Zilveren sieraden: bij intensief dragen kan zilver zijn glans verliezen of groen of zwart uitslaan. Dit is een reactie op transpiratie, zuurtegraad van je huid en wat je eet of drinkt. Heeft jouw sieraad een groen of zwarte uitslag of is het al zijn glans verloren, no worries, dit is gemakkelijk schoon te maken met een zilver poetsdoekje. Deze doekjes laten je sieraad weer stralen zoals nooit tevoren.

Gouden sieraden: goud is een ontzettend stijlvol materiaal, dat enorm sterk is en niet verkleurd. Door het vet op je huid kan goud op den duur zijn glans verliezen. Je kunt je doffe, gouden sieraden gemakkelijk weer laten stralen door middel van een sieraden poetsdoek.

Plated sieraden: je het beste oppoetsen met een sieraden poetsdoekje. Voorzichtig met het doekje over je sieraden heen wrijven en voilà, je sieraad is zo goed als nieuw.

Gold filled: als gold filled op den duur wat matter wordt poets je het makkelijk voorzichtig op met een droog sieraden poetsdoekje, waarmee je het vuil er voorzichtig af poetst. Ook wordt er vaak aangeraden om gold filled met een mild sopje op te poetsen.

Je sieraden goed bewaren

Je sieraden goed bewaren

Bewaar tip: Doe je sieraden af bij het slapen gaan. Indien je jouw sieraad niet gebruikt, en Leg ze vooral niet in vochtige ruimtes of in de zon.

Berg deze op in het cadeaudoosje of op een donkere plek.

Wanneer je sieraden in contact komen met schoonmaakmiddelen, gezichts- en haarverzorgingsproducten, zweet, parfum, cosmetica en chemische stoffen kunnen ze al beschadigd raken of hun glans verliezen.

Daarom is het aan te raden om je sieraden af te doen wanneer je hiermee in contact komt, bijvoorbeeld tijdens het werk, sporten, schoonmaken en bij het zwemmen.

Ook raden we je af om je sieraden te dragen tijdens het slapen en douchen.

Founder Eline Marlène

Founder Eline Marlène

Eline Marlène groeide op in Suriname en St. Maarten. Zij studeerde beeldhouwen aan de kunstacademie Minerva in Nederland.  Door haar passie voor sieraden, gebruikte zij haar kennis uit het beeldhouwen om een sieraad te creëren die tijdloos is en bijdraagt aan de vrouwelijkheid en elegantie van de vrouw.

Haar ontwerpen zijn uniek en authentiek gekenmerkt door organische vormen en architectonische lijnen.

Ook gelden voor haar geen regels als het gaat om het dragen van sieraden. Volgens haar zijn bijvoorbeeld goud en zilver heel goed samen te combineren.
Zij ontwerpt ook sieraden die je op meerdere manieren kunt dragen en combineren en experimenteert ook graag met verschillende materialen zoals beton en epoxy of kunststof met edelmetalen en edelstenen en zelfs kunststof.

Kortom, Eline Marlène denkt “out of the box” en weet zelfs met de vreemdste materialen zoals beton of kunststof en gebruikte technieken, een elegant en duurzaam sieraad te creëren.