Na maanden hard werken is het zover. De Concrete Collectie is gelanceerd.
Deze collectie bestaat uit kettingen en oorbellen met o.a. een hangertje, gemaakt van beton en epoxy.

Inspiratie
Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijks leven. Als je een creatief brein hebt ben je altijd aan het observeren .
Automatisch let je op structuren en kleuren en vormen in je omgeving. Je brein slaat ze op en soms gebruik je ze ter inspiratie in een ontwerp.

Zeeglas koraal en schelpen
Een groot deel van mijn jeugd groeide ik op op St Maarten. Daar struinde ik de stranden af omlaag kijkend op zoek naar zee glas en koraal en schelpen in bijzondere vormen. Ook de kleuren onder water fascineerde mij. Ik was er van overtuigd het kleurrijker onder water was dan er boven .

Tropische planten, zaden en lianen
Op mijn 15 de verhuisde ik naar Suriname. Daar woonde ik op de kampong (een dorpje op het platte land). Hier werd mijn aandacht getrokken door de schoonheid in een andere natuurlijke omgeving. Mijn aandacht werd hier getrokken door de tropische planten, zaden en lianen. Ik leerde hoe je van de kokosnerven een (printa) bezem te maken en van het riet dat op ons land groeide een (klosso) vloerkleed te weven.

Betonnen stad als inspiratie
Ik ben naar Nederland gekomen om aan de kunstacademie te studeren. Hier woon ik nog steeds. In Den Haag, een betonnen stad omgeven door beton zeg ik altijd. Maar ook dat heeft zijn charme en schoonheid.

Beton is een prachtige materiaal. Je kunt het gieten, kleuren steentjes in verwerken, hele steden mee bouwen en ook sieraden mee maken.

In onze concrete lijn heb ik beton met epoxy gecombineerd. De combinatie van het glasheldere epoxy en blad goud/blad zilveren met het matte beton gaan goed samen.

Ik wilde een sieraad creëren dat je draag als een kunstwerkje maar ook heel toegankelijk en tijdloos is.

“In mijn ontwerpen houd ik er rekening mee dat ze elegantie uitstralen”.

Eline Marlène Model wikkelketting gold filled beton
Eline Marlène Model wikkelketting gold filled beton
Eline Marlène oorbel model concrete epoxy
Eline Marlène oorbel Model concrete epoxy
Fotograaf: Michael Graste 
Model: Merel Roggeveen en Muah Janet Daniels 
Retoucher: Zilla van den Born  
Styling en concept: Yoni Zuiderwijk

Author elinemarlene

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *